Står du og skal have gæste vil det være værd at overveje om det kan betale sig selv at lave maden, eller om du skal have mad ude fra.

Mad ud af huset er der mange restauranter og catering firmaer der tilbyder. Du kan frit vælge mellem alle typer af madfra pizza til børnefødselsdagen eller gourmet made til brylluppet.

Hvis du selv vil i gang med maden:

  • Hvad skal der være at spise?
  • En ret eller flere
  • Hvornår skal der købes ind
  • Hvor meget skal der købes ind
  • Hvornår skal der handles
  • Maden skal forberedes
  • Der skal dækkes bord

Der er rigtig meget der skal tages forbehold for. Min erfaring er det ikke kan betale sig, og så er der også evnerne. For os der ikke har de store evner i et køkken, kan det meget bedre betale sig at få maden ude fra. Enten som delivery, levering eller Taka Away, hvor du selv afhenter.

Når du skal vælge mad ude fra, vil det være en god ide at kigge på anbefalinger, og hvor lang tid har virksomheden eksisteret.

Hvis det er en ny virksomhed, ville jeg ikke bestille lang tid i forvejen. Det er ikke sjovt at få dage før festen få en besked om vi kan ikke levere maden alligevel, eller slet ingen besked.

Mad ud af huset

En af de første pådet danske marked for Mad ud af huset er Chicago Roasthouse.

I 1995 startede Leif, med at bring mad ud. Det har udviklet sig siden til afdelinger i Aarhus, Randers Aalborg og København.

Meget af den erfaring der er i de mange år, går på emballering og forbedring af transporten, og leveringshastigheden.

Så når du afhenter i butikken i Viby, eller an af de andre, så går der sjældent over 5 minutter. Så er du på vej hjem med maden.

Der er flere forskellige menuer at vælge imellem. Antallet af gæster varierer lidt fra menu til menu.

Buffeterne er der hvor der er størst kapacitet. De er altid forberedt samme dag, og leveret eller afhentet, lige når de er pakket.

Når du kommer hjem, skulle dine gæster gerne få en positiv oplevelse med maden.