Et opholdssted for unge er et sted hvor unge mennesker med problemer kan komme og være i en periode af deres liv. Der findes mange forskellige opholdssteder og gennem tiden har der været en stor udvikling i måden hvor selve det pædagogiske og behandlingen forgår.

En af mine venner har være igennem hele systemet med opholdssteder og plejefamilier, hvor det ene sted vare værre end det andet. Både med vold og druk i plejefamilier efter at det egentligt var årsagen til han skulle anbringes uden for hjemmet.

Men det er heldigvis ikke sådan mere. Der er kommet styr på det og de enkelte steder er under opsyn for deres metoder, og bliver målt på deres succes med behandling.

Ofte er der forskellige målgrupper til de enkelte opholdssteder.

Opholdssted stationen

Opholdssted stationen er beliggende på 3 adresser uden for Kolding. De to af husene er indrettet til de unge, med en indretning der gør det populært at være der. Der er en afslappet atmosfære og hjemlig hygge, noget de unge der bor der ikke er vant til hjemme fra.

Så der kan være mange omvæltninger der kan være afgørende for succes, når de unge skal videre i livet med en ny ballast. For at imødegå de udfordringer er de første tre måneder i det der i daglige tale kaldes indslusningen.

I indslusningen vil der blive taget særlige hensyn til de enkelte og deres behov, når det kan være svært at omgås andre. Opholdssted Stationens erfaring igennem mere end 30 år er, når de møder ligesindede, under nogle faste rammer og med tydelige regler opstår der bånd mellem dem som varer resten af livet.

For pludselig er det ikke så svært at skabe relationer. Netop relationer er en af grundstenen i Opholdssted Stationens arbejde med de unge. Uden det er der meget ringe chancer for at den gode linje fortsætter når de kommer ud og stå på egne ben.

Se mere om Opholdssted Stationen og deres 2 huse på deres hjemmeside.